четвъртък, 4 март 2010 г.

Българска идиотщина:купуваме най-скъпо дрехи и обувки от известни марки !

Одрусват ни с 400 лева за "Кавали" made in China !

Аутлетите ни с цени на бутици !

Тениска на "Бенетон" струва 2 евро в Рим и 42 лв. в София !




Стоките в българската "Зара" са по-скъпи, отколкото в Испания.

Българите станаха канарчетата на Европа. Защото у нас купуваме най-скъпо дрехи и обувки от известни марки. Това е причината търговските центрове да никнат като гъби в разгара на кризата. Блузка или дънки, които в Лондон и Рим може да се намерят за 5-10 евро, в София са до 10 пъти по-скъпи, показва разходка из родните бутици. Дори аутлетите ни продават на неколкократно по-високи цени, отколкото марковите магазини в старите европейски столици. В цяла Европа цените в магазините, които продават дрехи от стари колекции на масови марки, не скачат над 10 евро. У нас обаче същите дрехи се харчат по 20-30 евро. "Бенетон" в София например предлага тениски за малчугани по 42 лева. За сравнение, абсолютно същите дрешки могат да бъдат открити в аутлета на марката в Рим за символичната сума от 2 евро. Разликата в качеството също е осезаема и не е в полза на тукашните магазини. В "Зара" в Испания, където все пак е местен пазар за компанията и продуктите й се продават най-евтино, на разпродажбите през февруари джинсите излизат 8-10 евро. У нас същите идват след 2 години и се предлагат за 40 лева.
Всички големи марки намаляват до едноцифрени стойности офертите си за финални разпродажби, докато при нас рядко може да се види нещо такова. Така една дамска риза на "Манго", "Зара" или "Бенетон" в старите европейски столици струва 5-6-7 евро. Сако в H&M се намира за 8-10 евро. За съжаление у нас тази сравнително евтина на Запад марка все още няма свой магазин, дори и аутлет.
Същото е валидно и за малкото родни марки като "Капаска" и "Батибалено", които поддържат подобен вид магазини. Сравнението на оригиналната цена и тази в аутлета сочи, че намалението не е повече от 20-30% при достигащи 80-90 на сто в другите европейски държави за дрехи от стари колекции.
Шопингът в т. нар. луксозни аутлети също излиза солено. Справка в подобен шопинг кът в столичния квартал "Лозенец" сочи, че блузи от по-стари колекции на "Кавали" са поне 400 лв. Стоките са с неясен произход, най-вероятно made in China.
За сравнение - ако искате да напазарувате онлайн същите дрехи, разликата от 40-50 или дори по-малко лева ще ви гарантира, че дрехата наистина е оригинална и е пристигнала в гардероба ви директно от прет-а-портетата. Абсолютно оригиналните дизайнерски дрехи и аксесоари могат да бъдат открити на www............com.
Теодора Йолчева
Невена Мирчева

стандарт /
Photobucket

Няма коментари:

Публикуване на коментар

А ТАЗИ ПО-ДОЛУ Е КОНСУЛКАТА НИ В ЧИКАГО !



Lila Georgieva - Bulgarian consul in Chicago !

От речника на Лила Прашката:

"Дипломат е този, който ти казва да идеш на п...а си майчина по такъв начин, че нямаш търпение пътуването да започне !"



Lila Georgieva - Bulgarian consul in Chicago !