петък, 3 юни 2011 г.

Солевите разтвори в пилешкото месо предизвикват хипертония

Донка Байкова: Солевите разтвори в пилешкото месо предизвикват хипертония

03 юни 2011

София /КРОСС/ Близо 67% от смъртността на българското население се дължи на сърдечносъдовите инфаркти, обяви проф. Донка Байкова за Информационна агенция КРОСС. Тя допълни, че инжектираните солеви разтвори в пилешкото месо при всички случаи причиняват рискове за здравето. Наличието на натрий повишава кръвното налягане и води до хипертония. Всякакви други соли предизвикват жлъчнокаменни проблеми и бъбречнокаменни болести, влошаване на работата на отделителната система, допълни проф. Байкова. Експертът подчерта, че освен заплахата за здравето, инжектираните солеви разтвори нарушават и органолептиката (вкусовите качества) на продукта.

This is Bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

А ТАЗИ ПО-ДОЛУ Е КОНСУЛКАТА НИ В ЧИКАГО !



Lila Georgieva - Bulgarian consul in Chicago !

От речника на Лила Прашката:

"Дипломат е този, който ти казва да идеш на п...а си майчина по такъв начин, че нямаш търпение пътуването да започне !"



Lila Georgieva - Bulgarian consul in Chicago !