петък, 6 август 2010 г.

баба Яна, болна от рак, починала, а тялото й се разлагало няколко дни

Жена експлодира в апартамент !

6 август 2010

София, България

Биологична заплаха надвисна над блок 72 във варненския кв. "Възраждане"
Истински ужас изживяват жителите на вх. Д от бл. 72 във варненския кв. "Възраждане". Треперят, че един от апартаментите в съседство вече се е превърнал в биологична бомба и всеки момент заразите ще плъзнат. Това коментира пред в. "Народно дело" бившият домоуправител на входа Димитър Димитров.

Причината десетки да не мигнат нощем е, че тяхна съседка баба Яна, болна от рак, починала, а тялото й се разлагало няколко дни. Най-накрая заради високи температури то буквално се пръснало, а целият апартамент бил обсипан с трупни червеи.

"Женицата почина в пълна самота. Тялото й откриха наши съседки, които постоянно се грижеха за нея, проверяваха дали е добре, тъй като многократно се е налагало да викаме "Бърза помощ" да я спасява след онкооперация и химиотерапия. С помощта на полицията издирихме брат й, който дойде, погреба я набързо в сряда и замина, без да се поинтересува от жилището й, без дори да го заключи", разказва Димитров. Сега хората не знаят към кого да се обърнат с молба въпросният апартамент да се дезинфекцира и запечата заради заплахата от заразно огнище.

Съседи разказват, че баба Яна всъщност не е самотна жена. Тя има двама синове. Единият е в Америка, а другият - не се знае, но никой не ги е виждал от доста време. А покойната целият вход я знае. Жените се грижели за нея не само заради тежката диагноза рак, но и заради психичното заболяване, което било причина за проблеми с живеещите. Преди няколко години варненката подпалила апартамента си, а следите от огъня още стоят по стените и таваните.

Епидемиологът: Трябва да се почисти с хлорен препарат

Оказва се, че проблемът с биологичната заплаха е реален, потвърди епидемиологът от РИОКОЗ - Варна, д-р Светла Станева. Тя посочи, че има риск от разпространението на заразни инфекции, щом има разпад на биологични материи, какъвто е случаят. „Но хората, дори да подадат сигнал при нас, нищо не можем да предприемем. Първо, че не е в нашите компетенции и второ - нямаме право да влизаме в чужда собственост“, коментира специалистът. Д-р Станева допълни, че единственото решение е да се извика фирма, която да почисти с хлорен препарат. Независимо че жителите на входа негодуват срещу този съвет, в крайна сметка собствениците нито се знае къде са, нито кога ще се появят, за да поемат дадената отговорност.

This is Bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

А ТАЗИ ПО-ДОЛУ Е КОНСУЛКАТА НИ В ЧИКАГО !



Lila Georgieva - Bulgarian consul in Chicago !

От речника на Лила Прашката:

"Дипломат е този, който ти казва да идеш на п...а си майчина по такъв начин, че нямаш търпение пътуването да започне !"



Lila Georgieva - Bulgarian consul in Chicago !