сряда, 25 август 2010 г.

Полицаи били цивилен

Жандармеристи и полицаи душили мъж при акция "Шейховете"

Веселин Максимов

Николай Стоянов с медицинското, извадено веднага след побоя © снимка: DarikNews.bg

Служители на бургаската жандармерия и полицията са били и душили гражданин по време на операцията "Шейховете". За това съобщи самият потърпевш Николай Стоянов на пресконференция. Той е подал жалба до прокуратурата и се надява биячът да бъде уволнен.

Николай Петров Стоянов е бивш служител на Гранична полиция, в момента е емигрант в САЩ. По време на операция "Шейховете", през вечерта в миналия четвъртък срещу петък, той бил спрян от пътен патрул край парк "Росенец". Показал всички лични документи и тези на автомобила си, а на въпроса има ли оръжие, отговорил утвърдително и показал разрешителното за него, като на бивш полицай.

Според неговите твърдения, междувременно, около колата се събрали много неуниформени полицаи, облечени в черни тениски и тъмни панталони. Когато Стоянов излязъл от колата, един от тях започнал да го души, а друг, описан от него като "много едър мъж", го ударил с няколко юмрука в лицето. Пострадалият успял да се отскубне и отново влязъл в своя автомобил.

На въпроса защо го бият, отговорът бил, че изглежда агресивен. След известно време полицаите върнали всички документи и оръжието на Николай Стоянов. Той записал номера на служебния автомобил и името на служителя, който му нанесъл побоя. Той се казва Цветан Хамбарлиев, от Бургаската жандармерийска част. Пострадалият е подал жалба в Районна прокуратура и заяви, че иска биячът да бъде уволнен, а останалите - наказани.

В полицията не е постъпила жалба и затова тя не може да се самосезира. Когато и ако тя пристигне, ще бъде направена служебна проверка на изнесените от гражданина факти, след което ще бъде взето решение за евентуално дисциплинарно наказание", е становището на Областна дирекция на МВР Бургас. Оттам потвърдиха, че в бургаската жандармерия има служител, на име Цветан Хамбарлиев.

дарик радио

:::

Полицаи били цивилен, изглеждал им агресивен

BNews.bg

Полицаи били цивилен, изглеждал им агресивен

По време на акция "Шейховете" в Бургас, екип жандармеристи били и душили невинен гражданин, защото им се сторил агресивен на вид.

Случаен гражданин е станал жертва на полицейски произвол покрай акция "Шейховете" в Бургас, оплака се самият потърпевш на нарочна пресконференция.

Николай Стоянов бил бивш служител на Гранична полиция, а в момента живеел в САЩ. В злополучната вечер на 19 август бил спрян от автопатрул край парк "Росенец", съобщи "Дарик". Показал си всички документи, които са му поискани. Попитали го дали има оръжие, той потвърдил и показал разрешителното, което има като бивш служител на МВР.

Междувременно, около него се събрали още полицаи, които обаче били цивилни - с черни тениски и тъмни панталони. Стоянов излязъл от автомобила си, а един от цивилните започнал да го души. Негов колега, който Стоянова описва като "много едър мъж" се включил с няколко юмрука в лицето на потърпевшия. В крайна сметка, Стоянов успял да се отскубне и да влезе отново в колата си. Попитал защо го бият, а полицаите му отговорили, че изглежда агресивен.

По-късно униформените върнали докумените и оръжието на Стоянов. Той си записал обаче и номера на служебния автомобил, както и името на един от биячите. Оказало се, че това е Цветан Хамбарлиев от Бургаската жандармерийска част. Пострадалият е подал жалба в Районна прокуратура и заяви, че иска биячът да бъде уволнен, а останалите - наказани.

От полицията в града не коментираха случая, защото при тях няма подаден сигнал. Щели да направят проверка, ако жалбата стигне до тях, но сега само потвърдили, че имат служител на име Цветан Хамбарлиев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

А ТАЗИ ПО-ДОЛУ Е КОНСУЛКАТА НИ В ЧИКАГО !



Lila Georgieva - Bulgarian consul in Chicago !

От речника на Лила Прашката:

"Дипломат е този, който ти казва да идеш на п...а си майчина по такъв начин, че нямаш търпение пътуването да започне !"



Lila Georgieva - Bulgarian consul in Chicago !