понеделник, 22 август 2011 г.

„Рециклиране” на храната на българското море

Сервират мусака от кебапчета на морето

АВТОРЪТ

Логото на заведението от къмпинг „Кум кашла” привлича наивни туристи.

ГЕОРГИ АНГЕЛОВ

23.08.2011

Нов вид мусака, която освен картофи съдържа и нарязани на парчета кебапчета и кюфтета, опита репортер на „в мо” в ресторант в Приморско. Според готвачи с опит по морето така се оползотворява неизядената храна от предишни дни и това води до по-ниска себестойност на продукцията. Системата за своеобразно „рециклиране” на храната била използвана и в петзведните хотели, особено за туристите, настанени на база all inclusive. Неизядените от тях пилешки пържоли и шишчета например ставали на „перфектна кавърмичка” след няколко дни във фризера.

За по-голяма печалба мусаката в Приморско беше сервирана без кисело мляко и за добавянето му към ястието искаха още пари. В заведение за хранене в Лозенец млечният сос за подлучените тиквички също не влизаше в обявената в менюто цена.

в мо / This is Bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

А ТАЗИ ПО-ДОЛУ Е КОНСУЛКАТА НИ В ЧИКАГО !



Lila Georgieva - Bulgarian consul in Chicago !

От речника на Лила Прашката:

"Дипломат е този, който ти казва да идеш на п...а си майчина по такъв начин, че нямаш търпение пътуването да започне !"



Lila Georgieva - Bulgarian consul in Chicago !